Grijeh

Citati - izreke
Najveća baza citata, izreka, poslovica i mudrih misli
Grijeh je prokleto težak.
                                                                                                                        Stephen King

Naša patnja je najsigurniji dokaz da smo se izmijenili i shvatili težinu naših grijeha.
                                                                                                                        B. D. Benedict

Čovjek ponekad uživa u samooptužbama. Kad se sami kudimo, osjećamo kako nitko drugi više nema pravo to činiti. Razrješenje od grijeha daje nam ispovijed, a ne svećenik.
                                                                                                                        Oscar Wilde

Prevaranti se ne mijenjaju, oni se slamaju, rasprskavaju - prasak tvari u hladnom međuzvjezdanom prostoru, lebde daleko u kozmičkoj prašini, za sobom ostavljaju prazno tijelo. Kurviši ovoga svijeta, ima jedna greška koju ne možete poništiti : Unutarnja Greška…
                                                                                                                        W. S. Burroughs

Ima grijeha čija očaravajuća draž dolazi jače do izraza u sjećanju nego u samom sagrješenju, ima neobičnih pobjedničkih slavlja koja više gode ponosu nego strasti, slavlja koja duhu pružaju veću nasladu od bilo koje što su nam pružili ili će nam ikad moći pružiti naša čula.
                                                                                                                        Oscar Wilde

Otkupio sam vaše vrijeme kako bih ga poklonio Njemu! Da vas gleda s tog križa na koji je pristao biti prikovan zbog nas. Da vidi što je vrag učinio od nekadašnjeg anđela. Jer to ste bili zajedno sam mnom prije nego što ste istjerani iz raja. Hoću da mu objasnite da je umro uzalud, bar što se vas tiče. Kako on još uvijek ne može sići sa svog križa, doveo sam vas da mu objasnite svoje grešno ponašanje. Jer dok i posljednja grešna duša ne dobije priliku za spas, on se neće moći osloboditi svog strašnog križa. Zašto ga držite gore tako bolno prikovanog?
                                                                                                                        B. D. Benedict


Sam čin grijeha manje je štetan od želje i misli na grijeh. Jedno je kad tijelo za trenutak uživa u nasladi, a sasvim nešto drugo kad to pamet i srce neprestano žvaču.
                                                                                                                        Abu Hassan Bushanja

Želje tijela su suprotne željama duše i obratno. da bi se potpuno i sretno željelo, jedno se mora odreći drugoga. Tako osoba postaje ili potpuno zla, ili se poistovjeti sa svetinjom. A što se vaših "grijeha" tiče, o kakvim grijesima vi govorite? Valjda hoćete reći da ste činili pogreške! Zar vi još ne znate što je grijeh? Grijeh je kad žena spava s tuđim muškarcem i krade njegovu ljubav od one kojoj po ljudskom i Božjem zakonu pripada. Grijeh je kad zao čovjek krivo posvjedoči i time drugome nanese bol i patnju.
                                                                                                                        B. D. Benedict